Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zlatou tretru ozdobí v příštím roce oštěpařská esa Kolaková s Petersem

Na květnovém atletickém mítinku Zlatá tretra se fanoušci v Ostravě dočkají oštěpařských šampionů. Na Městském stadionu ve Vítkovicích se totiž představí mistr světa z Dauhá Anderson Peters z Grenady a také olympijská vítězka Sara Kolaková z Chorvatska. Stovku poběží domácí rekordman Zdeněk Stromšík.

Oštěpařka Sara Kolaková z Chorvatska
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Zlatá tretra bude od nadcházející sezony patřit do nového seriálu World Athletics Continental Tour, v němž získala zlatou známku, kterou bylo pro příští rok oceněno deset akcí.

"Zlatá tretra se mění k lepšímu. Nabídne ve vybraných disciplínách body jako v rámci Diamantové ligy, můžeme tedy čekat nejlepší atlety na světě. Chceme Tretru představit jako mítink, kde se čeští reprezentanti mohou pokusit získat co nejvíce bodů do světového žebříčku, a tím zabojovat o účast na olympiádě v Tokiu," řekl sportovní manažer mítinku Alfons Juck.

Prvními potvrzenými hvězdami jsou oštěpaři Peters a Kolaková, která trénuje pod vedením dvojnásobného olympijského vítěze Nora Andrease Thorkildsena. Síly změří i s českou špičkou.

"Chceme celkově představit spíše mladší generaci oštěpařů, což platí i o Petersovi i Kolakové. Česká špička by měla být kompletní," podotkl Juck.

Je nám líto, video expirovalo.
Zdeněk Stromšík bude jednou z tváří Zlaté tretry
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články