Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Zlatou tretru ozdobí čtyři čerství haloví mistři Evropy

Ján Volko, Michal Haratyk, Pawel Wojciechowski a Miltiadis Tentóglu. Ti všichni získali o víkendu v Glasgow zlatou medaili z HME. Společné mají i to, že přislíbili účast na ostravské Zlaté tretře. 

Ján Volko
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

Haratyk bude v koulařském sektoru obhajovat loňské vítězství, při kterém výkonem 22,08 metru překonal dosud platný polský rekord. Triumf na Zlaté tretře se pokusí zopakovat také Wojciechowski, který se utká se světovým rekordmanem Renaudem Lavilleniem.

Francouzský tyčkař bude v Ostravě závodit poprvé od roku 2016. Předtím čtyřikrát za sebou Zlatou tretru vyhrál a výkonem 592 centimetrů drží rekord mítinku.

Už dříve účast na Zlaté tretře potvrdila výškařská šampionka Ruska Maria Lasickeneová, se kterou bude závodit i Michaela Hrubá. "Jsem ráda, že pořadatelé po osmi letech zařadili do programu skok do výšky žen. Tretru znám od malička a vždy jsem tam chtěla startovat," řekla jednadvacetiletá česká výškařka, která na HME v Glasgow skončila šestá.

Z domácích atletů budou na Zlaté tretře závodit i oštěpařka Nikola Ogrodníková, mílařka Simona Vrzalová a sprinter Zdeněk Stromšík. Zlatá tretra se uskuteční 20. června.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články