Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Zlatá tretra se posouvá na konec června. Atleti budou mít lepší formu, věří manažer mítinku Juck

Zlatá tretra se příští rok uskuteční o měsíc později než letos, konkrétně v úterý 27. června. Organizátoři očekávají v letním termínu vhodné klimatické podmínky. Posun termínu by mohl přilákat i více návštěvníků a počítá se také s tím, že atleti budou v lepší formě. Vstupenky se začnou prodávat 10. prosince ve 12:00.

Oštěpař Jakub Vadlejch na atletickém mítinku Zlatá tretra
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Dvaašedesátý ročník mítinku se uskuteční jen dva dny po mistrovství Evropy družstev v polském Chorzówě, který se nachází zhruba 90 kilometrů od Ostravy. Některým atletům to zjednoduší přesun na Zlatou tretru. Ve stejném týdnu se budou konat dva mítinky Diamantové ligy ve Stockholmu a Lausanne.

"Měli jsme tu možnost využít prostor v mezinárodním kalendáři, což vždy není tak jednoduché a možné. Je to blízko mistrovství Evropy družstev v Polsku, kdy k nám mohou přijít nejlepší evropští atleti a také v blízkosti mítinků Diamantové ligy, které budou později, ale v tom samém týdnu, takže atleti budou moci začít v Ostravě," řekl manažer mítinku Alfonz Juck.

Připomněl, že celý atletický kalendář je kvůli mistrovství světa v Budapešti posunutý až na konec srpna, což umožnilo i přesun ostravského mítinku.

"Slibujeme si, že atleti budou mít lepší formu. Budou mít už jen měsíc na plnění limitů a získávání bodů na mistrovství světa do kvalifikačního žebříčku. Co se týká diváků, je to vždy loterie. Zkušenosti s takto pozdním termínem příliš nemáme. Už ale bude končit škola, takže si od toho slibujeme, že mládež bude mít více času a budou moci přijít celé rodiny," doplnil Juck.

Pořadatelé slibují hvězdné obsazení oštěpu

Návštěvníci se mohou těšit na medailistu z olympijských her, mistrovství světa a mistrovství Evropy Jakuba Vadlejcha i finalistku mistrovství světa a Evropy Nikolu Ogrodníkovou. Ze světových hvězd se představí například mistr světa Anderson Peters z Grenady, který se zlepšil na 93,07 metru a bude obhajovat letošní prvenství. Další účastníky budou organizátoři představovat postupně.

"Zlatá tretra je pro mě velice důležitá. Je to největší český mítink a zrovna v příštím roce pro mě bude znamenat obrovský test před mistrovstvím světa v Budapešti. Pozdní červnový termín je pro nás lepší, co se týče možného výkonu, takže bude to nasvědčovat i delším hodům, lepším podmínkám, jak teplotním, tak doufejme i třeba větrným," uvedl Vadlejch, který v Ostravě vyhrál v roce 2018.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články