Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zlatá tretra se blíží, dorazí i Morenová

Ostrava – Organizátoři atletické Zlaté tretry na poslední chvíli potvrdili další z hvězd, které se na mítinku představí. Do soutěže kladivářek získali bývalou mistryni světa Yipsy Morenovou z Kuby. Sešlo ale naopak z účasti slavného keňského půlkaře a úřadujícího světového šampiona Davida Rudishy, který bez bližších podrobností k účasti nedostal svolení domácí federace. 

Kubánská kladivářka Yipsy Morenová
zdroj: EPA autor: YURI KOCHETKOV

Účast dvojnásobné mistryně světa a dvojnásobné stříbrné medailistky z olympijských her Morenové vyšperkuje už tak hvězdami nabitou čtvrteční soutěž kladivářek, které svede dohromady ještě dvě poslední světové rekordmanky Anitu Wlodarczykovou z Polska a Němku Betty Heidlerovou. "Obsazení kladiva je vskutku hvězdné, bude to superzávod," radoval se sportovní manažer mítinku Alfons Juck.

Děním v Ostravě však od pondělního večera hýbe jamajský fenomén Usain Bolt, který se zabydluje v dějišti Zlaté tretry. Nejrychlejší muž planety před pátečním startem na stovce zatím netrénoval. Po vítkovickém oválu zato už krouží i další sprinterská esa Wallace Spearmon a Veronica Campbellová-Brownová, obě největší postavy závodů na hladké dvoustovce.

Je nám líto, video expirovalo.
Hvězdy se sjíždějí na Zlatou tretru

"Minulý rok jsem tu měla velmi dobrý závod a překonala si osobák na stovce. Pořadatelé po mě chtějí rekord na dvoustovce, ale tím si jistá nejsem. Ale je to můj úkol a já se o to pokusím," usmála se dvojnásobná olympijská vítězka. Campbellová-Brownová i Spearmon berou Tretru jako důležitý bod přípravy v olympijské sezoně. Pro oba to možná bude vůbec jediný mítink před národní kvalifikací pro Londýn, kde by třicetiletá Jamajčanka mohla atakovat třetí zlato v řadě.

S myšlenkou na rychlý čas si pohrává také Spearmon. "Sezona mi jde letos zatím dobře. Když bude dobré počasí, věřím, že můžu běžet pod dvacet sekund," řekl sedmadvacetiletý Američan, který má na dvoustovce osobní rekord 19,65 a v Ostravě se představí poprvé. "Už jsem se byl proběhnout po dráze a líbí se mi. Je rychlá, zatáčky jsou dostatečně široké," pochvaloval si Spearmon.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články