Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zlatá tretra přivábila nejlepšího světového atleta, v Ostravě bude startovat Duplantis

Pomyslné eso z rukávu vytáhli organizátoři atletického mítinku Zlatá tretra. Hlavní hvězdou letošního ročníku bude totiž světový rekordman ve skoku o tyči Armand Duplantis. Úřadující olympijský šampion se v Ostravě představí podruhé.

Armand Duplantis na světovém šampionátu v Eugene
zdroj: REUTERS

Dvaašedesátý ročník tradičního mítinku, který je zařazen do kategorie Continental Tour Gold, se na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích uskuteční 27. června.

Třiadvacetiletý Duplantis je světovým rekordmanem od roku 2020, jeho aktuální maximum je 621 cm z loňského mistrovství světa v Eugene. Pořadatelé Zlaté tretry doufají, že by se letos mohl na druhý pokus postarat o první šestimetrový skok v historii mítinku. Před dvěma lety v chladném počasí vyhrál dvojnásobný nejlepší atlet světa výkonem 590 cm a odolal mu i rekord mítinku Američana Sama Kendrickse (593).

"Ahoj Ostravo, těším se, že se po dvou letech zase vrátím. Líbí se mi na vašem stadionu, skvělá atmosféra mě vždy motivuje. Tak pojďme spolu na rekord mítinku a snad i hranici šesti metrů. Rok 2023 je pro mě velmi důležitý vzhledem ke světovému šampionátu. Stejně důležité je ale pro mě udržovat se konstantně na vysoké úrovni a užít si každý start. Věřím, že u vás budu mít správnou podporu a všichni se budeme dobře bavit," citovali Duplantise organizátoři mítinku.

Hlavní hvězdou Zlaté tretry býval i v dobách své největší slávy fenomenální jamajský sprinter Usain Bolt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články