Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Zlatá tretra má další hvězdu – stovku poběží i medailista z OH De Grasse

I po konci kariéry Usaina Bolta, který svou účastí dlouho dodával lesku Zlaté tretře, tu bude sprinterská trať velmi dobře obsazená. Představí se i trojnásobný olympijský medailista z Ria de Janeiro Andre de Grasse. Kanadský sprinter doplnil startovku běhu na 100 metrů, v němž se utká například s Američanem Ronniem Bakerem, Francouzem Jimmym Vicautem nebo Číňanem Su Ping-tchienem.

André de Grasse
zdroj: ČTK/AP

"Tak kvalitní pole Tretra na stovce ještě neviděla," uvedli v tiskové zprávě pořadatelé mítinku. Čtyřiadvacetiletý De Grasse má z Ria stříbro na 200 metrů a bronz ze stovky a štafety. Třetí skončil na 100 metrů i na mistrovství světa v roce 2015. Jeho osobní rekord má hodnotu 9,91 sekundy. V posledních dvou letech ho trápily zdravotní problémy. V Ostravě poběží poprvé.

První start po téměř dvou letech absolvuje olympijská vítězka v hodu oštěpem z Ria Sara Kolaková. Chorvatská atletka svede po dlouhé zdravotní pauze souboj i s domácí Nikolou Ogrodníkovou, která je momentálně druhá v tabulkách této sezony, a letošní jedničkou Lu Chuej-chuej z Číny.

Na třetí vítězství v běhu na 1500 metrů za sebou bude v Ostravě útočit Etiopanka Gudaf Tsegayová, která vede letošní tabulky výkonem 3:59,57. Předloni na Zlaté tretře zaběhla rekord mítinku 4:00,96, jejž chce srazit pod čtyři minuty.

Světová jednička bude startovat také v ženském hodu kladivem, Američanka Gwen Berryová bude výzvou pro polskou hvězdu Anitu Wlodarczykovou, která bude usilovat o páté vítězství v řadě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články