Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Zlatá tretra hlásí další hvězdné jméno. Silnou sestavu koulařů rozšířil Crouser

Na atletickou Zlatou tretru přijede americký koulař Ryan Crouser, který se o víkendu postaral o nejdelší pokusy od roku 1990. Olympijský vítěz doplní v silné startovní listině úřadujícího mistra světa Toma Walshe, úřadujícího mistra Evropy Michala Haratyka a českého rekordmana Tomáše Staňka. Informovali o tom pořadatelé tradičního mítinku, jenž se uskuteční 20. června v Ostravě.

Ryan Crouser
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Šestadvacetiletý Crouser vyhrál o velikonočním víkendu mítink v Long Beach výkonem 22,74 metru. Navíc měl ještě jeden pokus o centimetr kratší. Vítězným vrhem se zařadil na šesté místo historických tabulek. Naposledy takhle daleko poslal kouli Američan Randy Barnes, který v květnu 1990 vytvořil světový rekord 23,12 a o týden později za ním zaostal o dva centimetry.

V tyčkařském sektoru se nakonec nepředstaví olympijský šampion z Londýna a rekordman mítinku Renaud Lavillenie, jenž dohání tréninkové manko po zranění z halové sezony a v červnu ještě nebude ve formě - plánovanou účast na Zlaté tretře proto odvolal. Jeho místo zaujme úřadující mistr světa Sam Kendricks z USA, kterému budou konkurovat zejména Poláci Piotr Lisek a Pawel Wojciechowský. Závodit bude i domácí Jan Kudlička.

Z dalších světových hvězd už dříve potvrdili účast například výškařka Maria Lasickeneová nebo oštěpař Johannes Vetter. Ze špičkových domácích atletů budou na Zlaté tretře vedle Staňka startovat také oštěpaři Jakub Vadlejch a Nikola Ogrodníková, Pavel Maslák na dvoustovce, mílařka Simona Vrzalová nebo výškařka Michaela Hrubá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články