Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Zlatá Tretra hlásí další hvězdná jména. Dorazí překážkáři Šubenkov a Pozzi

Závod na 110 metrů překážek na atletické Zlaté tretře v Ostravě poběží světový šampion z roku 2015 a úřadující vicemistr světa Rus Sergej Šubenkov i halový mistr světa z březnového šampionátu v Birminghamu Brit Andrew Pozzi. Chybět by neměl ani český rekordman Petr Svoboda. 

Andrew Pozzi
zdroj: ČTK/PA autor: Martin Rickett

Loňské vítězství bude 13. června obhajovat Francouz Garfield Darien, který před rokem vyhrál v osobním rekordu 13,09, což byl čtvrtý nejlepší čas roku. Na startu bude i stříbrný z letošního halového MS Jarret Eaton z USA a Maďar Balász Baji, jenž na loňském MS získal bronz.

Na stovce se představí dvaadvacetiletý Brit Reece Prescod, který v sobotu překvapivě zvítězil na mítinku Diamantové ligy v Šanghaji. "O Ostravě jsem hodně slyšel, zejména o atmosféře a divácích. Tak věřím, že všechny potěším rychlým časem, protože se cítím ve formě," uvedl mladý sprinter, jehož osobní rekord má hodnotu 10,03 sekundy.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Zlatou Tretru dorazí i překážkáři Šubenkov a Pozzi

Zlatá tretra má momentálně na startovní listině potvrzených devět mistrů světa z loňského roku z Londýna: koulaře Walshe, dálkaře Manyongu, sprinterku Schippersovou, výškaře Baršima, tyčkaře Kendrickse, oštěpaře Vettera, diskaře Gudžiuse, kladivářku Wlodarczykovou a trojskokana Taylora, který poběží čtvrtku.

Z domácích hvězd se chystají závodit například oštěpaři Jakub Vadlejch a Petr Frydrych, čtvrtkař Pavel Maslák nebo koulař Tomáš Staněk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články