Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Zlatá tretra byla nejlepším mítinkem série World Challenge

Praha – Organizátorům atletického mítinku Zlatá tretra v Ostravě se dostalo velkého uznání. Jejich podnik vyhlásila mezinárodní federace nejkvalitnějším závodem v seriálu World Challenge. Pomohla tomu i účast letos neporaženého amerického sprintera Justina Gatlina či čerstvé světové rekordmanky v hodu kladivem Anity Wlodarczykové, kteří jsou díky výkonům v sezoně adepty na vítězství v anketě o nejlepší atlety světa.

"Za námi skončily i mítinky Diamantové ligy ve Stockholmu a Birminghamu," uvedl ředitel Zlaté tretry Jan Železný.

Wlodarczyková je první potvrzenou hvězdou pro mítink v příštím roce, jehož termín se však zatím teprve dolaďuje. "Má další cíl, přehodit osmdesát metrů. Bylo by skvělé, kdyby se jí to podařilo v Ostravě," řekl Železný. Wlodarczyková hodila světový rekord na nedávném mítinku World Challenge v Berlíně 79,58 metru.

Pořadatelé debatují o termínu také s jamajským sprinterem Usainem Boltem, který se v posledních dvou ročnících ze závodu omluvil. "Svůj slib, že se do Ostravy vrátím, ale chci dodržet," měl nedávno říct Bolt při svém startu ve Varšavě.

"Po zkušenostech ze dvou minulých ročníků s potvrzením startu Bolta počkáme až na průběh další atletické sezony. V Ostravě ho moc rádi přivítáme, ale dva minulé ročníky ukázaly, že Zlatá tretra je skvělý a atraktivní mítink i bez světové atletické superstar," uvedl majitel pořádající agentury TK Plus Miroslav Černošek.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlatá tretra byla nejkvalitnějším závodem World Challenge
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články