Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Sprinteři jsou na HME ze hry. V Toruni je zastoupily překážkářky

V sobotním dopoledním programu HME v atletice se nedařilo českým sprinterům: Jan Veleba, Zdeněk Stromšík i Štěpán Hampl vypadli v rozběhu. Naopak na šedesátce překážek uspěly Markéta Štolová i Helena Jiranová, které poběží semifinále. Přímý přenos večerního programu sledujte od 18:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Halové mistrovství Evropy v Toruni
zdroj: Reuters

Zklamáním skončily rozběhy na šedesátku pro české sprintery. Jan Veleba ji zvládl za 6,75, tedy v nejhorším času sezony. "Je to velké zklamání. Moc se mi nepovedla reakce, pak jsem neměl pocit, že bych běžel tak špatně... Nevím, co se stalo, netuším," hodnotil pro ČT Veleba, který se na chvíli ocitl mezi šťastnými poraženými.

Ze seznamu jej ale posléze sesadili sprinteři z dalších rozběhů. V jednom z nich neuspěl ani Zdeněk Stromšík, který byl po nepovedeném startu o dvě setiny pomalejší než reprezentační kolega. "Cukl jsem na startu a než jsem se stihl obrazně vrátit do bloků, tak už se startovalo. Hrozně jsem chtěl trefit start, protože na šedesátce je zásadní," litoval Stromšík.

Postoupit se nepodařilo ani nejmladšímu z reprezentantů Štěpánu Hamplovi. V sedmém z devíti rozběhů, který na startu ovlivnila diskvalifikace jednoho ze soupeřů, předvedl čas 6,83. "Bylo to hrozně nepříjemné. Byl jsem rozhozený a vůbec jsem to nezvládl, na startu jsem příšerně ztratil," ohlížel se zpět Hampl.

Překážkářkám se dařilo o mnoho lépe

Na šedesátce překážek na postup do semifinále dosáhly Markéta Štolová (8,14) a Helena Jiranová (8,21). "Byl můj nejtajnější sen dostat se do semifinále," zářila štěstím Štolová. "Trochu jsem zůstala na startu, hrozně dlouho jsme čekaly. S časem nejsem spokojená, mám na víc," hodnotila naopak svůj výkon Jiranová. Nakonec z poslední příčky postoupila časem.

Tyčkařská soutěž po odstoupení zraněného Renauda Lavillenieho přišla o dalšího favorita. Obhájce titulu Pawel Wojciechowski v domácí hale třikrát shodil 550 centimetrů a s výkonem 535 je bez šance na finálovou osmičku. Velkým favoritem na zlato je světový rekordman Armand "Mondo" Duplantis.

Halové mistrovství Evropy v atletice v Toruni (Polsko):

Kvalifikace a rozběhy s českou účastí:

Muži:

60 m: 1. Jacobs (It.) 6,59, ...32. Veleba 6,75, 37. Stromšík 6,77, 52. Hampl (všichni ČR) 6,83 - všichni nepostoupili do semifinále.

Ženy:

60 m př.: 1. Visserová (Niz.) 7,92, ...18. Štolová 8,14, 23. Jiranová (obě ČR) 8,21 - obě postoupily do semifinále.

Finále:

Muži:

Sedmiboj (po 3 disciplínách): 1. Ehammer (Švýc.) 2780 bodů (60 m: 6,75 - dálka: 789 - koule: 14,75), 2. Mayer (Fr.) 2731 (6,86 - 747 - 16,32), 3. Dester (It.) 2599 (6,97 - 761 - 14,25).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články