Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Zemřela kladivářka Skolimowská

Vila Real de Santo Antonio (Španělsko) – Někdejší olympijská vítězka v hodu kladivem Kamila Skolimowská náhle zemřela. Šestadvacetiletá atletka zkolabovala ve středu během přípravného kempu v portugalském Vila Real de Santo Antonio. Skomilowská vyhrála olympijskou soutěž v Sydney v roce 2000.

Skolimowská pocítila podle polských médií slabost během tréninku v posilovně. Došla ještě do přivolané sanitky, v ní ale upadla do bezvědomí, ze kterého se už neprobrala. Přesnou příčinu její nečekané smrti určí pitva.

Svůj názor ovšem již vyjádřil lékař atletů Marek Prorok. Podle něj mohl mladou ženu zabít infarkt nebo ucpaná plicní tepna. Skolimowská, na kterou vzpomínají novináři i fanoušci jako na rozesmátou sympatickou dívku, měla už delší dobu problémy s dýcháním, lékaři jí proto naplánovali vyšetření u specialistů. Měla jej podstoupit v pondělí.

V médiích padla také otázka, zda náhlou smrt nezpůsobil doping. Trenéři a její okolí však takové verzi nevěří.

Varšavská rodačka Skolimowská se stala překvapivou olympijskou šampionkou v Sydney jako sedmnáctiletá, ve sbírce má také stříbro a bronz z mistrovství Evropy z let 2002 a 2006. Předloni si sice zlepšila osobní rekord na 76,83, ale v následující olympijské sezoně házela podstatně méně a pekingské finále absolvovala bez platného pokusu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články