Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zemřel proslulý kouč tyčkařů Lesák. Jeho trénink byl jak droga, vzpomíná Kudlička

V 66 letech zemřel bývalý národní rekordman ve skoku o tyči a později velmi úspěšný trenér Jiří Lesák. Jeho svěřenci byli například Daniela Bártová, Kateřina Baďurová, Adam Ptáček nebo Jan Kudlička.

zdroj: Reuters

Na sobotní úmrtí svého někdejšího kouče zareagovali sportovci se zármutkem a vzpomínkami. "Můj první trenér, který mi vlastně ukázal, jak tyč vypadá a jak se drží. Původně jsem tyčku ani skákat nechtěl, ale když jsem přišel na první trénink, tak už nebylo cesty zpět. Jeho trénink byl jak droga, moc mě to bavilo a už jsem u toho zůstal. Děkuju mu za vše," citoval web atletického svazu čtvrtého muže z olympijských her v Riu de Janeiro Kudličku.

"Trenér, který mě naučil tuto disciplínu milovat, a to ze začátku při skákání na zlomené laťce (úsměv). Ve skupině se jmény jako Adam Ptáček nebo Michal Balner jsme společně došli k těm nejvyšším cílům. Díky za všechno, šéfe!" připojila se někdejší vicemistryně světa Baďurová.

"Odešel člověk, kamarád, přítel a především trenér, který dokázal mnoha sportovcům splnit atletický sen. Bůh mu žehnej v atletickém nebi," uvedl finalista světového šampionátu i olympijských her Balner.

V době závodní kariéry Lesák celkem šestkrát v letech 1977 až 1981 posunul československý rekord z 515 až na 537 centimetrů. V roce 1978 se zúčastnil mistrovství Evropy v Praze.

Zdroj
ČTK, atletika.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články