Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Závod chodkyň ovládla favoritka Kaniskinová

Tegu (Korea) - Ruska Olga Kaniskinová potvrdila svou dominanci v ženské chůzi a na mistrovství světa v korejském Tegu vyhrála potřetí za sebou závod na 20 kilometrů. Svým soupeřkám se olympijská vítězka vzdálila šest kilometrů před cílem a triumfovala v čase 1:29:42. Na druhém místě skončila se ztrátou 18 sekund Číňanka Liou Chung, třetí místo obsadila další Ruska Anisja Kirdjapkinová. Z dvojice českých chodkyň se více dařilo Lucii Pelantové, která obsadila 25. místo za 1:35:45. Zuzana Schindlerová byla klasifikována na 34. pozici.

Olga Kaniskinová
zdroj: AP

Kaniskinová měla navzdory velkému náskoku až do konce obavy, strašila ji možná diskvalifikace. "Ani v cíli si nemůžete být vítězstvím jistí, protože pořád můžete dostat červený terčík," uvedla.

V den, kdy v Tegu závodily pouze chodkyně, šestadvacetiletá Ruska prolomila prokletí titulní stránky oficiálních programů na mistrovství světa. Všechny hvězdy, které se na obálce objevily před ní, na šampionátu vyhořely. Blamáž postupně potkala tyčkaře Stevena Hookera a Jelenu Isinbajevovou, sprintera Usaina Bolta a překážkáře Dayrona Roblese.


"Naštěstí mi o tom před závodem nikdo neřekl, až teď. Ale byl to dobrý nápad dát mě na titul," smála se Kaniskinová. Na šestém místě skončila portugalská chodkyně Susana Feitorová, která se zapsala do historie atletických šampionátů díky rekordní jedenácté účasti. "Splnila jsem svůj cíl, chtěla jsem zlepšit desáté místo z Berlína," uvedla šestatřicetiletá atletka, která poprvé startovala na MS před dvaceti lety. Jedinou medaili získala v roce 2005 v Helsinkách, kde byla třetí.

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články