Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Zajíc v závěru závodu Běchovice – Praha utekl i Šináglovi. Stewartová porazila Hrochovou

Novým mistrem republiky v silničním běhu na deset kilometrů se stal Martin Zajíc. Brněnský vytrvalec poprvé vyhrál závod Běchovice-Praha, když v závěru setřásl i Viktora Šinágla a cílem proběhl v čase 30:34. Ženský titul obhájila Moira Stewartová, která triumfovala s více než minutovým odstupem před olympioničkou Terezou Hrochovou. Časem 33:24 se Stewartová postarala o nejlepší výkon historie mistrovství republiky.

Martin Zajíc první v cíli tradičních Běchovic
zdroj: ČT4 autor: Ondřej Deml

Jednadvacetiletý Zajíc byl dosud na Běchovicích nejlépe devátý, letos se mu ale podařilo zaskočit všechny favority. Šinágla porazil o 18 sekund, třetí doběhl Vladimír Marčík. Těsně pod stupni vítězů skončili vítězové z minulých let Vít Pavlišta a Jiří Homoláč.

V nejlepší trojici se tak objevili stejní běžci jako v závodu na 5000 metrů na červnovém mistrovství ČR na dráze. Ve Zlíně tehdy zvítězil Šinágl před Marčíkem, Zajíc byl třetí.

Je nám líto, video expirovalo.
Běchovice poprvé vyhrál Zajíc, obhájkyně Stewartová vylepšila rekord

Stewartová doběhla na Žižkov v čase 33:24 a byla o tři vteřiny rychlejší než Eva Vrabcová Nývltová před šesti lety. V běchovické historii byla lepší pouze Keňanka Nancy Wambuaová (33:18). Stewartová letos porazila Hrochovou i v mistrovském závodu na 10 000 metrů na dráze.

Běh z Běchovic do Prahy je nejstarším nepřerušeným závodem v Evropě, letos se konal 125. ročník. Po mistrovství republiky následoval závod pro veřejnost ve třech vlnách pro 1000 účastníků.

Závod Běchovice-Praha, mistrovství ČR v silničním běhu na 10 km:

Muži: 1. Zajíc (Univerzita Brno) 30:34, 2. Šinágl (Olymp Praha) 30:52, 3. Marčík (Škoda Plzeň) 31:04.

Ženy: 1. Stewartová (Spartak Praha 4) 33:24, 2. Hrochová (Škoda Plzeň) 34:37, 3. Novotná (Olymp Brno) 35:44.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články