Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Z Keni až do Německa. Joglová má za sebou strastiplnou cestu, odklad Her bere pozitivně

Nečekané drama zažila po zimním soustředění v Africe maratonkyně Marcela Joglová. Účastnice loňského mistrovství světa zůstala za zavřenými hranicemi v Keni a až během čtvrtku se vrátila do Evropy.

Marcela Joglová
zdroj: AP autor: Petr David Josek

V Keni se Marcela Joglová chystala na maraton v Rotterdamu, kde se chtěla kvalifikovat na olympijské hry. Příprava probíhala podle plánu, než úřady zpřísnily opatření proti koronaviru.

Česká vytrvalkyně, která skončila dvacátá na loňském mistrovství světa v Kataru, potřebovala v nizozemském obřím přístavu zaběhnout limit dvě hodiny, 29 minut a třiceti vteřin.

"Došlo k oznámení, že se budou uzavírat hranice, takže jsme museli okamžitě jednat. Ale takhle jednali samozřejmě i ostatní, takže letenky byly hned vyprodány," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Cesta z Keni je pro Joglovou hodně trnitá

S pomocí Českého atletického svazu pak Joglová doletěla přes Katar aspoň do Německa. A na cestě ji mezitím zastihla i zásadní informace o odložení letních olympijských her.

"Beru to pozitivně. Teď se sejdu s trenérem, dáme si nové cíle a vrhneme se na novou přípravu," uvedla Joglová, která skončila v maratonu světového šampionátu dvacátá.

V Keni se připravoval i Jiří Homoláč, který se chtěl o limit do Tokia pokus na Pražském maratonu. Ten byl ale z 3. května přeložen na podzim. Přesný termín nového konání akce zatím nebyl určen.



Hlavní zprávy

Nejčtenější články