Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Warholm se na šampionátu v Paříži znovu pokusí o čtvrtkařský double

Nejlepší atlet Evropy z loňského roku Karsten Warholm se na evropském šampionátu v Paříži pokusí o double na 400 metrů překážek a hladké čtvrtce. Stejný program měl hvězdný Nor už předloni v Berlíně, kdy na překážkách titulem potvrdil roli favorita a ve finále na 400 metrů skončil osmý.

V Paříži bude mít vzhledem k programu ještě náročnější úkol. Semifinále na 400 metrů překážek se totiž koná dopoledne před finále na 400 metrů.

"Miluju výzvy a double v Paříži bude jednou z těch náročných. Už jsem to zkusil v Berlíně v roce 2018 a byl jsem v obou finále. Zjistil jsem, že je to těžké, ale možné, a vím, že si v Paříži mohu vést lépe," uvedl kontinentální rekordman na 400 metrů překážek a druhý nejrychlejší překážkář historie.

Třiadvacetiletý Nor má s nabitým programem zkušenosti i z jiných vrcholných akcí. V roce 2017 absolvoval čtvrtkařský dvojboj na mistrovství Evropy do 23 let, kde z toho bylo zlato a stříbro.

Tehdy měl šest běhů ve čtyřech dnech. V roce 2015 na juniorském ME absolvoval nevídaný dvojboj, když vedle hladké čtvrtky závodil v desetiboji.

Pařížský stadion Charlety, kde se bude bojovat o evropské tituly, zná z loňského mítinku Diamantové ligy. Na zbrusu novém povrchu Mondo tehdy vyhrál závod na 400 metrů překážek.

"Rád běhám v Paříži, nová dráha je velmi pěkná. Stadion bývá vždycky plný a diváci dávají atletům dobrou energii," pochvaloval si.

Mistrovství Evropy se tentokrát v olympijském roce uskuteční až po vrcholu sezony. Bude poslední týden v srpnu, přibližně dva týdny po skončení OH v Tokiu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články