Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Warholm: Pokud budu mít šanci, tak se do Ostravy rád vrátím

Dvojnásobný mistr světa v běhu na 400 metrů překážek Karsten Warholm byl nejsledovanějším mužem letošní Zlaté tretry, ale nakonec v Ostravě předvedl svůj nejpomalejší čas v sezoně 47,62 sekundy. Na tradičním atletickém mítinku ale možná dostane šanci na "opravu", rád by se vrátil.

Karsten Warholm
zdroj: ČTK autor: Petr David Josek

Čtyřiadvacetiletý Nor byl rád za vítězství, ale sám si věřil na rychlejší čas. Vždyť ve Stockholmu 23. srpna vylepšil vlastní evropský rekord na 46,87 a zůstal jen devět setin za rekordem světovým.

V cíli nevěřil vlastním očím. "Podíval jsem se na čas a řekl jsem si: 'Co tohle je?'," přiznal jisté rozladění, i když další vítězství ho pochopitelně potěšilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Závod na 400 metrů překážek a ohlas Karstena Warholma

Ačkoli nenaplnil velká očekávání, bral to sportovně. Uvažoval, že mu možná došly v závěru síly, také se mohlo projevit narušení rytmu v poslední zatáčce.

"Musel jsem změnit nohu. Není to nic dramatického, ale možná mě to stálo ten čas. Musím se na ten závod podívat, až se vrátím do hotelu," přemítal.

Jeho premiérový start na Zlaté tretře pořadatelé dohodli na poslední chvíli. Také díky tomu, že Warholm ostravský mítink považoval v aktuální koronavirové situaci za bezpečný.

"Postupně si na to zvykáme. Neřekl bych, že se bojím, ale jsem opatrný. Snažím se k tomu přistupovat zodpovědně," svěřil se hvězdný Seveřan. Letos ještě uvažuje, že by jel 17. září na Diamantovou ligu do Říma.

A třeba ho znovu budou moci na vlastní oči sledovat čeští fanoušci. "Jsem tady v Ostravě podruhé. Mám to tady rád, je to hezké město. Organizátoři jsou tady dobří. Pokud budu mít šanci, tak se rád vrátím," dodal Warholm, který na Městském stadionu ve Vítkovicích závodil v roce 2018 na Kontinentálním poháru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články