Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Warholm: Cítil jsem formu, tak jsem nechal promluvit své nohy

Nástupce českého reprezentanta Pavla Masláka na evropském halovém čtvrtkařském trůnu Karsten Warholm už po pátečním rozběhu cítil velkou formu. Ve finále v Glasgow běžel od začátku naplno a byl z toho po 31 letech vyrovnaný evropský rekord 45,05 sekundy Němce Thomase Schönlebeho.

Karsten Warholm
zdroj: Reuters autor: Andrew Boyers

Úřadující mistr světa i Evropy na 400 metrů překážek Warholm obvykle v hale na vrcholných akcích nezávodil. Pro letošní kontinentální šampionát v Glasgow ale udělal výjimku.

"Letos jsme opravdu chtěli přijet, protože máme před sebou dlouhou sezonu, když je mistrovství světa tak pozdě," řekl ještě před začátkem HME.

Čtvrtka v hale je kontaktní, takže může být nebezpečná. "Lidi na vás můžou šlápnout a můžete spadnout, je to risk. Bylo to těžší pro mého trenéra. On se bál, co se může stát," řekl svěřenec Leifa Olava Alnese.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále běhu mužů na 400 m a ohlasy Karstena Warholma

Warholm se ale se soupeři příliš do kontaktu nedostal. Před začátkem šampionátu se jako jediný Evropan letos dostal pod hranici 46 sekund a v Glasgow ji překonal hned v semifinále.

To už tušil, že může dokázat velké věci. "Vždycky, když běžím pod 46, tak to znamená, že musím zabrat, ale tohle bylo opravdu snadné, takže to znamená, že jsem v dobré formě," pochvaloval si.

Ve finále od začátku vedl, o 28 setin překonal Maslákův rekord šampionátu z Prahy 2015 a vyrovnal letité evropské maximum.

"Věděl jsem, že mohu běžet rychle a že mám na dobrý čas. Ale nechal jsem za sebe promluvit své nohy. Byl to týmový úspěch, můj a mého kouče," radoval se.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články