Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Vzorek B olympijské šampionky z Londýna Čičerovové je negativní

Moskva - Vzorek B ruské olympijské vítězky ve skoku vysokém z Londýna 2012 Anny Čičerovové byl negativní, nemělo by jí tedy hrozit odebrání zlaté medaile za doping. Ve stejné situaci jsou také chodec Denis Nižegorodov, bronzový medailista z Pekingu 2008, a veslař Alexandr Kornilov.

Čičerovová, jež získala v Pekingu bronz a o čtyři roky později zlato, byla jedním z osmi ruských atletů, jejichž vzorek A při zpětném testování z Londýna byl pozitivní na doping.

"Na žádost svého právníka jsem byla informována, že vzorky z Londýna byly znovu kontrolovány a vyšly negativní," řekla Čičerovová, o níž média původně psala pouze v souvislosti s pozitivním testem z Pekingu.

"Co se týče Pekingu, tam se situace nezměnila. Čekáme na 8. červen," uvedla třiatřicetiletá atletka s odkazem na datum, kdy by měl být oficiálně zveřejněn výsledek testu vzorku B z Pekingu.

Čičerovová patří mezi 14 ruských sportovců, kteří měli pozitivní nález při novém testování vzorků z konce května. O dvou z nich, chodci Nižegorodovovi a veslaři Kornilovovi, ruský olympijský výbor řekl, že jejich vzorky B z Pekingu byly negativní.

Dopingových případů z olympiády v Pekingu se zpětně objevilo celkem 31 u sportovců z dvanácti zemí. Z Londýna 2012 bylo pozitivních nálezů 23. Pět jich pochází od sportovců Kazachstánu, jak oznámili představitelé této bývalé sovětské republiky.

Nezávisle na zprávě Ruského olympijského výboru dnes tamní antidopingová agentura zveřejnila jiné dopingové případy. Sankce dostalo šest vzpěračů včetně juniorské mistryně světa Larisy Kobelevové a jeden judista.

Nové případy se v Rusku objevily jen dva týdny před klíčovým hlasováním, zda budou moci ruští atleti startovat na olympijských hrách v Riu. Právě za porušování dopingových pravidel byli vyloučeni v listopadu ze všech mezinárodních atletických soutěží. Rada IAAF zasedne 17. června.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články