Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Výškařský fenomén Baršim: Pokud zůstanu zdravý, budu mít šanci na světový rekord

Dauhá - Dvojnásobný olympijský medailista ve skoku do výšky Mutaz Issa Baršim z Kataru cítí před startem letní sezony šanci překonat světový rekord. Jeho osobní maximum 243 centimetrů je o dva centimetry horší než výkon Kubánce Javiera Sotomayora z roku 1993. Baršimovým hlavním cílem je nicméně úspěch na srpnovém mistrovství světa v Londýně.

Čtyřiadvacetiletý stříbrný medailista z loňské olympiády v Riu de Janeiro a majitel bronzové medaile z OH 2012 záměrně vynechal halovou sezonu.

"Cítím se dobře. Pokud zůstanu zdravý, tak si myslím, že budu mít velmi dobrou šanci na světový rekord. Ve dvou sezonách jsem měl dva těsné skoky. Doufám, že tohle bude ta sezona," uvedl Baršim v Dauhá, kde by měl 5. května startovat před domácím publikem.

Obavy ze zranění má katarský výškař od únavové zlomeniny pátého bederního obratle, která ho v roce 2012 málem připravila o olympiádu. "Musím být rozumný, musím poslouchat své tělo a svého trenéra," poznamenal.

Speciálně upravil i trénink. "Po tom zranění mi lékař řekl, že pokud chci dál skákat, musím posílit střed těla. Od té doby na tom neustále pracuji a hodně mi to pomohlo," řekl Baršim.

Jediný triumf z velké světové akce má z halového MS v roce 2014. O další by chtěl zabojovat v Londýně. "Jakmile jde o velký šampionát, jediná věc, kterou hledám, je zlato. To je to, po čem letos půjdeme," zakončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články