Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Výškařka Vlašičová skočila v Třinci výkon roku 201 cm

Třinec - Chorvatská výškařka Blanka Vlašičová zvítězila na Beskydské laťce v Třinci v nejlepším světovém výkonu letošní halové sezony 201 centimetrů. Druhá skončila Američanka Chaunte Howardová, která se stala celkovou vítězkou Moravské výškařské tour. V souboji o prvenství za sebou nechala českou reprezentantku Ivu Strakovou, která dnes byla čtvrtá. Vlašičová neměla do výšky 201 centimetrů chybný pokus. Nakonec si nechala na stojany přidat ještě dva centimetry navíc, ale i přes tři nadějné pokusy laťku pokaždé shodila.

"I tak jsem moc spokojená. Skočit hned v prvním mítinku sezony přes dva metry, to je dobrý výsledek," pochvalovala si Vlašičová, která se podle svých slov potýkala s technikou rozběhu. "Cítila jsem se trochu unavená. Bez dynamiky, nohám chyběla výbušnost. Někdy jsem bojovala s technikou, nemohla jsem chytit ideální rychlost na rozběhu. Ale to je na úvod sezony normální," řekla Vlašičová, která o čtyři centimetry vylepšila rekord mítinku.

Kromě nedostatků v technice si však Vlašičová odnesla i pozitivní poznatky. "Ukázalo mi to, že jsem na dobré cestě letos v zimě ukázat velké věci," pochvalovala si náročnou zimní přípravu, která prý byla nejtvrdší v její dosavadní kariéře. "Deset dnů na přechod po šestnácti týdnech tvrdé zimní přípravy do závodů je ještě krátká doba, minulý týden jsem byla trochu nemocná. Musím se více zaměřit na techniku," uvedla rodačka ze Splitu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články