Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Výškařka Vlašičová chystá návrat k závodění

Split (Chorvatsko) - Výškařská hvězda Blanka Vlašičová by se měla v halové sezoně vrátit do soutěžního sektoru. Po zranění a operaci kotníku a achilovky na odrazové noze celý rok nezávodila, nyní pracuje na comebacku a za cíl ve své "druhé" kariéře si vytkla úspěch na olympijských hrách v roce 2016 v Riu de Janeiru.

Blanka Vlašičová
zdroj: čt4 autor: Martin Divíšek

"Teď se cítím velmi dobře. A až se vrátím, chci být ještě lepší než dřív. Začínám druhou kariéru a myslím, že v létě bych mohla být zase na top úrovni," řekla devětadvacetiletá Vlašičová deníku Jutarnji list. Sezonu, jejímiž vrcholy budou v hale mistrovství Evropy v Göteborgu a v létě mistrovství světa v Moskvě, chce zahájit na konci ledna v rodném Splitu.

Vlašičová naposledy závodila loni v září v Bruselu, nedlouho po zisku stříbra na MS v Tegu. V zimě šla na operaci a o olympiádu ji připravila bakteriální infekce, která zkomplikovala rekonvalescenci po chirurgickém zákroku. Na to období by chorvatská výškařka nejraději zapomněla. "Před Londýnem, to jsem byla v hlubokém kómatu, fyzicky i psychicky," přiznala Vlašičová.

Dvojnásobná mistryně světa a majitelka druhého nejlepšího výkonu všech dob (208 cm) nemohla v Londýně zaútočit na olympijské zlato, které jí ve sbírce úspěchů chybí. V Pekingu 2008 jako velká favoritka po sérii 34 vítězství prohrála s Tiou Hellebautovou. Olympijské hry v Riu jsou proto její dlouhodobý cíl. Vyhlásila to už v době, kdy musela zavrhnout start v Londýně. "Ukončila jsem první polovinu kariéry a věřte, že na olympijské zlato nebudu moc stará ani za čtyři roky v Riu," řekla tehdy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články