Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Výškařka Hrubá cítí šanci získat na ME medaili i překonat osobní rekord

Amsterdam - Formu na osobní rekord cítí na mistrovství Evropy v Amsterdamu výškařka Michael Hrubá. Dnešní kvalifikací prošla jako nůž máslem, všechny čtyři postupné výšky včetně limitu 192 centimetrů skočila napoprvé a odcházela ze sektoru s úsměvem. Přesto cítila, že má ještě rezervy.

Michaela Hrubá
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Při zpětném sledování svého limitního pokusu totiž zjistila, že příliš prostoru mezi jejím letícím tělem a laťkou nezbylo. "No, moc velkou rezervu jsem tam tedy neměla," usmála se osmnáctiletá výškařka s osobním rekordem 195 cm. "Ale cítila jsem se velmi dobře, povrch mi seděl. Skoro nic jsem neudělala, doběhla jsem poslední dva kroky a vystřelilo mě to. Doufám, že ve finále to bude podobné," prohlásila.

V Amsterdamu je na první velké seniorské akci pod otevřeným nebem a hned může pomýšlet na cenný kov. Poprvé v životě tak zažije dvě soutěže ve dvou dnech.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalifikační skok a ohlasy výškařky Hrubé

"Kvalifikace je vlastně velký závod. Tlak tam trošku byl, takže úleva je," uvedla. Hned ve čtvrtek ji od 17:30 čeká finále. "Je to den a půl, snad to zvládnu. Když se pořádně vyspím, tak to bude v pohodě. Neopravovala jsem, ušetřila jsem nějaké síly."

Juniorská vicemistryně světa cítí formu. Letos skočila osobní rekord v hale na juniorském MČR, při šampionátu dospělých pod otevřeným nebem v Táboře překonala 193 cm, i když měla na jaře potíže s odrazovým kotníkem. "Už je v pohodě," ujistila a ukázala preventivní tejp. "Cítím formu, ale nevím, jestli to bude na medaili. Ale 196 na první by možná mohla být medaile," mínila.

K tomu by jí mohla pomoct i neúčast Rusů, kteří mají od IAAF zákaz startů. V Amsterdamu je pouze osmistovkařka Julia Stěpanovová, která byla korunní svědkyní v dopingové aféře. Hrubá tak přišla o tři silné soupeřky. "Pro mě to je velké plus, byla by to velká konkurence navíc. Bylo by nás tu strašně moc, už takhle to bylo 26 výškařek," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články