Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vylepšený osobák na ME nestačil. Joglová ale bere výkon z půlmaratonu pozitivně

Marcela Joglová si při půlmaratonu v Barceloně vylepšila o 72 vteřin svůj osobní rekord, který má nyní hodnotu 1:15:30. Za limitem pro evropský šampionát česká vytrvalkyně zaostala o více než dvě minuty. Pro Joglovou šlo ale především o test před dubnovým maratonem v Rotterdamu. Na něm by se chtěla kvalifikovat na olympijské hry.

Marcela Joglová
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Joglová v Barceloně cítila rezervy a prostor ke zlepšení, což hodnotila pozitivně. Závod vyhráli Ashete Bekerová z Etiopie (1:06:37) a Keňan Victor Chumo (59:58).

Dvacátá maratonkyně loňského MS Joglová pomýšlela na čas pod 1:15. "Myslím si, že v mých silách to určitě bylo," poznamenala. Od dvanáctého kilometru ji začaly trápit střevní potíže. V posledních šesti kilometrech se navíc osamoceně potýkala s protivětrem, což ji rovněž zpomalilo.

Jejím hlavním cílem je postup na olympijský maraton. "Hlavně jsme to brali jako testovací závod. Ukázalo se, že trénink jde správným směrem. Horší by bylo, kdybych doběhla 1:15:30 na krev. Takhle vím, že tam rezervy byly. Je důležité, abych na těch chybách zapracovala do toho Rotterdamu," dodala.

V pondělí Joglová vyrazí na šestitýdenní soustředění do Keni, kde se bude připravovat na maraton v Rotterdamu. Ten se uskuteční 5. dubna a Joglová si potřebuje k olympijskému limitu zlepšit osobní rekord o více než sedm minut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články