Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Vůbec jsem to nečekal, je to fantazie, říká čerstvý rekordman Juška

Turnov - Dálkař Radek Juška překonal na turnovském Memoriálu Ludvíka Daňka dosavadní český rekord výkonem 829 centimentrů. Čerstvý rekordman je ze svého úspěšného pokusu překvapen, podle svých slov na úvod sezony tak podařený skok nečekal. Po zranění se vrátil ve velmi dobré formě, přípravu teď směřuje především k mistrovství světa v Londýně. 

Juška si výkonem v Turnově zlepšil osobní rekord z roku 2015 o čtrnáct centimetrů. "Je to pro mě překvapení. Vůbec jsem nečekal, že se to podaří takhle na začátku sezony a že se tak rychle vrátím po tom zranění, které mě postihlo. Je to fantazie," řekl nadšeně čerstvý rekordman.  

Ze svého nejlepšího pokusu v kariéře si podle svých slov moc nepamatuje, ale nového rekordu si velmi váží. "Na prkně se mi nepodlomila noha, takže jsem se i trochu odrazil nebylo to jenom z rychlosti. A to je tak všechno, co si z toho pamatuji," popsal dojmy po závodech Juška. 

Dálkař se výkonem 829 centimetrů zařadil na čtvrté místo světových tabulek, v Evropě aktuálně vede. Úspěch si ještě ale pořádně neuvědomuje. "Je začátek sezony, takže kluci ještě určitě něco naskáčou. Ale potěší to, ještě mi to pořádně nedochází," vysvětlil.

Juška se chtěl pokusit o český rekord už v minulém roce na mistrovství republiky v Táboře, kde ale třikrát přešlápl a z útoku na rekord sešlo. Na začátku letošní halové sezony se zranil a sám nevěděl, v jaké kondici se vrátí. Rekordní skok hned na trutnovském memoriálu ho velmi potěšil. "Určitě to hodně dodá sebvědomí. Na začátku halové sezony mě postihlo zranění, takže to, že jsem se takhle rychle vrátil, člověka hodně nakopne," řekl nejlepší český dálkař.  

Nyní bude Juška veškeré tréninkové snažení směřovat především na srpnové mistrovství světa. "Můj cíl byl alespoň se dostat na mistrovství světa. Myslel jsem si, že to nebude tak jednoduché, nakonec se to povedlo. Takže ted to určitě budeme směřovat k mistrovství světa, aby tam byla ta největší forma a abych to popřípadě ještě posunul," dodal na závěr Juška.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články