Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vrabcová-Nývltová při půlmaratonské premiéře téměř atakovala český rekord

Ústí nad Labem – Profesí lyžařka Eva Vrabcová-Nývltová zaběhla při svém půlmaratonském debutu v Ústí nad Labem druhý nejlepší čas české historie 1:12:11. Účastnice tří zimních olympijských her obsadila páté místo se ztrátou necelých čtyř minut na vítěznou Keňanku Peres Jepchirchirovou.

Vrabcová-Nývltová, která v posledních letech úspěšně kombinuje lyže a běh a loni získala například mistrovský titul v silničním závodu z Běchovic do Prahy, zaostala o minutu a devět sekund za českým rekordem Aleny Peterkové z roku 1994.

Nač čekat na zimní Hry, když volá Rio

"Byl to pro mě skvělý zážitek. Čas mi potvrdil, abych pokračovala v nastoupené cestě. Můj sen žije dál. Ráda bych na jaře běžela maraton a pokusila se kvalifikovat na olympijské hry v Riu de Janeiro," uvedla Vrabcová-Nývltová.

Jepchirchirová navázala na týden staré prvenství z pražské Birell Grand Prix, které ozdobila nejlepším časem roku 30:55. Výkonem 1:07:17 zlepšila traťový rekord a zařadila se na sedmé místo letošních světových tabulek.

Závod mužů vyhrál devatenáctiletý Eritrejec Merhawi Kesete za 1:00:58, o 20 sekund tak zaostal za traťovým rekordem Keňan Philemona Lima z roku 2013. Nejlepší z českých běžců Vít Pavlišta skončil čtrnáctý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články