Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Vítězného koulaře Staňka mrzel přešlap při ataku českého rekordu

Ostrava - Před domácím publikem zvítězil, ale s výkonem zcela spokojen nebyl. Koulař Tomáš Staněk litoval zejména třetího pokusu, během kterého ztratil rovnováhu a vypadl z kruhu. Vzhledem k délce si jej přesto nechal změřit a zjistil, že koule dopadla do vzdálenosti 21,98 metru. Tedy jen tři centimetry za vlastním českým rekordem. 

Tomáš Staněk
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Hodně to mrzí. Hlavně by to byl můj druhý nejdelší pokus v kariéře a byl by to vlastně znovu přehozený bývalý český rekord. Ale co se dá dělat. Holt nohy nebyly takový, aby to mohlo být zase na rekord," řekl smířlivě Staněk.

Potěšila ho však vyrovnanost výkonů z poslední doby. Jeho nejdelší výkon z Ostravy byl navlas stejný jako v sobotu při výhře na mistrovství Evropy družstev v Lille. "Jsou to metry, které se tady dlouho neházely. Opravdu mě ta stabilita těší," pochvaloval si.

Už před závodem očekával, že uspět v silné konkurenci nebude jednoduché. Obával se především Chorvata Stipeho Žuniče vrhajícího kouli pravidelně kolem 21,50. Michal Haratyk z Polska, jenž si vylepšil osobní rekord na 21,34, Staňka překvapil.

"Spíš jsem to čekal od Konrada (Bukowieckého, pozn. autora). Ale je vidět, že se technicky trápí. Ještě to u něj chce asi čas. Myslím, že taky ještě dozraje," uvedl na adresu dvacetiletého Poláka, který ho jako jediný porazil na halovém ME.

Před závodem Diamantové ligy v Lausanne chce Staněk potrénovat a vzpamatovat se z náročného cestování. Doufá, že jeho forma vyvrcholí na mistrovství světa. Medaile tam podle něj bude viset poměrně vysoko.

"Myslím, že to bude blízko 22 metrům, a doufám, že se tomu přiblížím taky. Samozřejmě Američanům nemusí sednout londýnské počasí, třeba se nemusí házet tak daleko. Ale bohužel to není běhání, kde se jde na taktiku. Tady se jde po výkonu," dodal Staněk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články