Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Velký oštěpařský souboj. Bude se střílet ostrými, odhaduje Frydrych

Ostrava – Startovní listina ostravského mítinku Zlatá tretra čítá deset olympijských vítězů a dvanáct mistrů světa, mezi kterými nechybí ani jméno oštěpaře Vítězslava Veselého. Ten je v současném pořadí tréninkové skupiny Jana Železného až třetí za Petrem Frydrychem a Jakubem Vadlejchem, což napovídá o vysoké úrovni oštěpařského souboje. Do bitvy kompletní české špičky se navíc budou chtít vložit i finský lídr letošních tabulek Tero Pitkämäki nebo Egypťan Ihab El-Sajíd. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web v úterý od 17:00.

Oštěpaři na Zlaté tretře
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Ještě před rokem byl Veselý v Železného skupině jasným lídrem. Teď ho v úvodu sezony přeskočil nejen Frydrych, ale i Vadlejch, který loni na Zlaté tretře za Veselým zaostal takřka o deset metrů.

"Doufám, že se pořadí bude pořád měnit, protože to by znamenalo, že výkony všech jdou stále nahoru. Já jsem se začátkem sezony hodně spokojený. Na letošní tretře půjde oštěp hodně nahoru a na medaili budete muset hodit hodně daleko," řekl Železný, který výkonem 94,64 metru drží už patnáct let rekord ostravského mítinku.

Petr Frydrych:

"Bude tam více hráčů, co budou atakovat 85 metrů. Zítra se asi bude střílet ostrými."

Jeho svěřenci prý mají za sebou nejpovedenější přípravu za poslední roky. Za všechno mluví výsledky: Vadlejch si už letos vytvořil osobní rekord 85,13, Frydrych se výkonem 85,52 v Klatovech dostal na třetí místo letošních tabulek a vyhrál mítink IAAF World Challenge v Pekingu. "Kdysi to tak nebývalo, že se házelo tak daleko hned na začátku sezony. Vypadá to na zajímavý oštěpařský rok. Osobně myslím, že ta vyrovnanost je pro nás velké plus a může nás to posunout všechny o něco dále," řekl Veselý.

Kartami mohou míchat oštěpaři z ciziny

Bývalý člen Železného skupiny Pitkämäki hodil v polovině května v Dauhá 88,62, což je letošní světové maximum. "Já jsem začal v Dauhá dobře, ale byl to jenom jeden hod. Víťa je v Ostravě vždycky silný, budu muset dostat ze sebe to nejlepší, jestli chci vyhrát," řekl mistr světa z roku 2007.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Zlaté tretře se schyluje k velké oštěpařské bitvě
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články