Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Velkou kunratickou doběhl i osmdesátiletý rekordman

Praha - Na startu každoročního přespolního běhu Velká kunratická byl i Karel Šerpán, který týden před svými osmdesátými narozeninami oslavil také své běžecké jubileum. Závodník se startovním číslem jedna proběhl kopcovitou trať po šedesáté a vyrovnal dosavadní rekord v počtu účastí Jiřího Horáčka.

Karel Šerpán
zdroj: ČT24

"Každý rekord musí být jednou překonaný, a když ho překoná můj dávný kamarád, tím lépe," nechal se slyšet Horáček. "Znovu za rok? To je jasné, nemůžu to nechat bez povšimnutí. Když zdraví poslouží, tak jsem tady zase," odpověděl Šerpán.

Absolutním vítězem závodu se stal Jan Procházka. S náročnou tratí dlouhou 3100 metrů si poradil za 11 minut a 34 sekund a stal se nejrychlejším vítězem za posledních 7 let. Mezi ženami triumfovala posedmé v řadě Ivana Sekyrová.

Druhá žena v cíli Pavla Havlová zaostala za vítězkou zhruba o tři sekundy, třetí byla Kamila Gregorová. Na delší trati přes Hrádek byla nejrychlejší bývalá lyžařka Eva Skalníková (14:00,1) a porazila i Sekyrovou.

Druhý byl mezi muži Ondřej Fejfar se ztrátou přes 12 sekund, třetí místo obsadil Petr Pechek, který byl o další více než tři sekundy zpět. Na tradiční závod přes Hrádek odstartovalo 1954 účastníků, z toho 147 žen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články