Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Veleba v souboji gigantů porazil Masláka, kolínské atletické publikum ohromila Švábíková

Kdo je zatím letos nejrychlejší na vzdálenost 200 metrů? Po souboji na dálku je zřejmé, že Jan Veleba. Český sprinter porazil Pavla Masláka časem 20,75. Blýskla se také tyčkařka Amálie Švábíková, která pokořila 443 centimetrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Tyčkařka Švábíková oslnila Kolín

Veleba na pražské Julisce jen o čtyři setiny zaostal za loňským osobním rekordem a aktuálně je v domácí konkurenci držitelem nejrychlejších časů sezony na obou nejkratších tratích. 

Maslák na mikromítinku Českého atletického svazu v Kolíně zvítězil za 21,01, dosud vedl pořadí výkonem 20,82. Veleba na domácím stadionu vyhrál i stovku za 10,32.

Čtvrtkařka Lada Vondrová si při sprinterském testu v Kolíně vytvořila osobní rekord na stovce časem 12,07, na vítězství jí to ale na rozdíl od dalších dvou tratí nestačilo.

Porazila ji současná česká jednička Nikola Bendová, jež v protivětru výkonem 11,78 o čtyři setiny zaostala za svým letošním českým maximem. Vondrová pak zvítězila na své hlavní trati (53,28) a na závěr mítinku oplatila Bendové porážku na dvoustovce (24,05). V obou případech už za svým letošním maximem zaostala.

Dálkař Radek Juška nenavázal na osmimetrový výkon z Memoriálu Josefa Odložila, tentokrát skočil 760. Tyčkařka Amálie Švábíková si naopak upevnila pozici letošní domácí jedničky zlepšením na 443 cm. S pokusy o osobní rekord 453 cm už předloňská juniorská mistryně světa neuspěla. 


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články