Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
RunCzech 2024

Vedle Zlaté tretry bude i Stříbrná. Ostrava má další atletický mítink

Nejvýznamnější atletický mítink v Česku má mladší sestru. V Ostravě se konal první ročník Stříbrné tretry. A protože pořadatelé spojili závody se stým výročím atletiky ve Vítkovicích, byly u toho i klubové legendy.

Ilustrační foto
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Věhlasné osobnosti vítkovické atletiky v čele s běžkyní Taťánou Netoličkovou Kocembovou přišly zavzpomínat na aktivní léta.

"Už jenom těch 52 let, před kterými jsem přišla jako malá holka a zažila jsem tady něco moc úžasného, krásného, na co se nedá zapomenout, mám to v srdíčku a jsem hrozně ráda, že jsem to mohla zažít," řekla dvojnásobná stříbrná medailistka z prvního mistrovství světa v atletice.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
V Ostravě měla premiéru Stříbrná tretra

Legendy zároveň podpořily zrození Stříbrné tretry, která by měla stejně jako ta slavnější Zlatá zaujmout v atletickém kalendáři pevné místo.

"Hovoříme o druhém sledu, který potřebuje soutěže v kvalitních podmínkách, což ostravský stadion rozhodně nabízí," vysvětlil manažer mítinků Alfons Juck.

Stříbrné tretry zařazené v kontinentální Tour do divize Challenger se zúčastnili atleti z 20 zemí. Z českých reprezentantů se představily olympioničky výškařka Michaela Hrubá a oštěpařka Petra Sičaková. Ta v Ostravě podlehla Andree Železné.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články