Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Vedení světové atletiky zastavilo jednání o návratu Ruska

Navrácení členství ve světové atletické federaci se Rusku vzdaluje. Funkcionáři této instituce zastavili proces, na jehož konci měl být návrat Rusů mezi její členy. Je to reakce na poslední případ, v němž byla pěti ruským činovníkům včetně předsedy svazu Dmitrije Šljachtina zastavena činnost kvůli zakrývání dopingu.

Ruská atletika je v trestu od listopadu 2015 kvůli systematickému dopingu v zemi. Vybraní reprezentanti mohou na mezinárodních soutěžích závodit pouze jako neutrální sportovci.

Šljachtin a čtyři další vrcholní ruští funkcionáři podle čtvrteční zprávy Komise pro bezúhonnost atletiky (AIU) padělali doklady, aby se vyhnuli dopingovému trestu pro výškaře Danila Lysenka. Předloňský vicemistr světa Lysenko byl spolu s trenérem Jevgenijem Zagorulkem suspendován rovněž.    

Lysenko neposkytl dopingovým komisařům požadované informace o místě pobytu a měl si odpykat trest. Rusové dodatečně předložili potvrzení o tom, že byl nemocný, to však vystavila falešná klinika. Nejnovější případ může zmařit ruskou snahu o účast atletů na olympijských hrách v příštím roce v Tokiu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články