Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Věděla jsem, že na to úplně nemám. Ale zkusila jsem to, těšilo Vrzalovou

Běžela odvážně, v závěrečném kole jí ale už došly síly. Simona Vrzalová se na domácí půdě na ostravském Czech Indoor Gala zavěsila za dvojici Etiopanek, jejich tempo ale nevydržela a nakonec doběhla sedmá v čase 4:13. Po loňských vleklých problémech s patní ostruhou se teprve postupně dostává do formy.

Simona Vrzalová
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Šestá žena loňského halového mistrovství Evropy v Glasgow v létě vůbec nevyběhla a teprve v listopadu se bolesti zbavila. Do závodu v Ostravě vypálila odvážně, když se odpoutala od evropských konkurentek a stíhala vedoucí dvojici Etiopanek. "Zkusila jsem to. Věděla jsem, že na to úplně nemám, ale jsem doma, nikam jsem nemusela cestovat, tak jsem si řekla, že to zkusím," konstatovala.

Před hlavní skupinou měla výrazný náskok, ale ten se v posledním kole rozplynul. "Už na čtvrtce jsem cítila, že mám dost, ale pořád jsem dokázala držet tempo. Ale poslední stovku už jsem tuhla jak prase," popisovala momenty, kdy se propadla i za české rivalky Dianu Mezuliáníkovou a Kristiinu Mäki.

Je nám líto, video expirovalo.
Běh žen na 1500 m a ohlasy Simony Vrzalové

"Hodně to bolelo. Běžíte úplně zpomaleně, děláte, co můžete, a nejde to. Ale vím, že jsem do toho dala úplně všechno. Nechala tam všechno, takže nemůžu být na sebe naštvaná," uznala. Ze závodu měla lepší pocit než z prvních dvou startů po zranění. "Dneska už to vypadalo, 1400 metrů dobrých. Je třeba trošku potrénovat, bude to dobré. Hlavně, že noha drží," řekla.

O své zdraví ale musí dbát víc než dřív. "Protahuju, masíruju. Po každém těžkém tréninku si dávám teplou a studenou vodu do misek. Cvičím na kyčle a na plochou nohu," líčila. Věří, že do domácího šampionátu se její forma zlepší. O české tituly se bude v Ostravě bojovat 22. a 23. února.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články