Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Varhaník: Čtyři stříbra jsou pro nás pozitivní vizitkou

Praha - Mistrovství Evropy, které zakončili čeští atleti s bilancí čtyř stříbrných medailí, hodnotí svazový předseda Libor Varhaník pozitivně. Po šampionátu ho naopak hodně mrzí neúspěch české štafety na 400 metrů, které se nepodařilo kvalifikovat na olympijské hry.

Češi si dovezli z ME čtyři medaile stejné hodnoty. "Čtyři stříbrné medaile jsou pro nás bezesporu pozitivní vizitkou. Nastavili jsem si vysokou laťku a očekávání tomu odpovídají - jsem rád, že naši atleti ukázali, že umí závodit. Diskvalifikace Jakuba Holuši nás navíc o jednu medaili připravila," myslí si Varhaník.

Varhaník pochválil všechny medailisty, i když někteří zřejmě mysleli ještě na víc. "Adam Helcelet ukázal, že vyzrál v závodníka. Jan Kudlička byl od zlata opravdu jen pověstný kousíček a jeho pokusy na 570 cm byly více než nadějné a doufejme, že to v Riu dopadne líp. Pavel Maslák běžel výborně, ale bohužel nasazení v osmé dráze se projevilo. Čtvrtá medaile Vítězslava Veselého byla další radostí, i když on sám byl trochu zklamaný," zhodnotil.

Je nám líto, video expirovalo.
Varhaník: ME bylo pro Čechy úspěchem

Za očekáváním na druhou stranu zůstala s pátým místem Barbora Špotáková. "Jestliže si zlomíte v březnu nohu a první závod pak absolvujete v červnu, kde nepřehodíte šedesát metrů, a na MČR vám poté ulítne jediný pokus, tak je spíš pozitivní, než na ME odjela. Ve finále házela standardně dobře za špatných podmínek. Připravená ještě nebyla," myslí si.

Varhaníka mrzela hlavně neúspěšná kvalifikace mužské štafety na 400 metrů. "Kromě diskvalifikace Holuši je pro mě jediným zklamáním štafeta na 4x400 metrů. V rozběhu se ukázali českým rekordem, bohužel finále jim nevyšlo a součet časů je do Ria nedostal, čemuž jsem hodně věřil," mrzelo ho. Varhaník označil pětdvacet atletů, kteří naopak do Ria pojedou, za silnou skupinu. "Věřím, že Špotáková a Zuzana Hejnová půjdou nahoru a budou pro nás přínosem," dodal směrem k olympiádě v Riu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články