Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Vadlejcha trápí tříslo, přesto na mistrovství republiky zvítězil

Už po ostravské Zlaté tretře trápilo oštěpaře Jakuba Vadlejcha pochroumané tříslo, které jej na více než měsíc vyřadilo ze závodů. Pro start na dnešním mistrovství republiky se tak rozhodl až ve čtvrtek. I přes zdravotní komplikace ve Zlíně výkonem za 82 metrů předčil konkurenci a zvítězil. 

Oštěpař Jakub Vadlejch
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Vicemistr světa z roku 2017 skončil v Ostravě čtvrtý výkonem 82,31 metru. To mu tehdy stačilo na potvrzení účasti na olympijských hrách v Tokiu, protože má z roku 2019 splněný ostrý limit. Bolavému tříslu v Ostravě nepřikládal velkou váhu.

"Myslel jsem si, že je v pohodě, ale bohužel dva dny nato sono ukázalo, že v něm mám přes centimetr díru. V životě jsem nebyl narvanej, takže jsem nevěděl, co to je za pocit. Od té doby léčím. Je to pět týdnů, upřímně moc nevím, co s tím. Snažím se trénovat pořád, ale je to funkční zranění, které ovlivňuje techniku, a tréninková házení za moc nestála, takže jsem rád, že jsem se tady nějak zmobilizoval," uvedl.

Některé pohyby pro něj byly neproveditelné. "Nejvíc to bolelo v posilovně při nějakých cvicích a paradoxně při běhu, při klusání. Odrazy byly nemyslitelné. V momentě, kdy jsem chtěl udělat výpadový pohyb, tak jsem myslel, že se mi tříslo roztrhne," popisoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Malíková obhájila titul, Vadlejch vyhrál i přes zranění

Trhlina už se zacelila, ale zraněné místo pořád není v ideálním stavu. "Na sonu bylo vidět, že okolo té jizvy, která vznikla, to začalo otékat. Cítím spodní břicho, které přijímá sílu třísel a celé se to tam tak nějak cyklí. Ale už je to výrazně lepší. Jen když má člověk měsíc a půl do olympiády, tak chce makat naplno, a to zatím úplně nejde," přiblížil svěřenec Jana Železného.

S ním probíral, jestli má v tomto stavu odcestovat na mistrovství republiky. "Bavili jsme se, jestli mě to bolí, nebo nebolí. Říkal jsem, že mě to bolí dost, a trenér říkal, že to je čistě na mně, jak se rozhodnu. Chápu, že nechtěl, aby to bylo na něj, kdybych si tady něco udělal. Zhruba od čtvrtka jsem řekl: 'Trenére, pojedu tam, bude to velký test zdraví.' A test se, myslím, povedl," uvedl třicetiletý vrhač.

Nevzal si žádné léky proti bolesti. "Bylo to docela v pohodě, až jsem byl překvapený. Vůbec jsem si nebyl jistý, do čeho jdu," pochvaloval si. Cenil si pátého českého titulu v souboji s Vítězslavem Veselým, který drží nejlepší letošní český výkon 82,63 metru. "Upřímně jsem docela rád, jak to dopadlo. Protože Víťa teď má fazonu a povedlo se mi ho nějak porazit. Takže si toho cením velice," radoval se.

Léčení pokračuje. "Už jsem byl ikskrát na opichu. Neustále chodím na nějaké fyzio a do toho se snažím různě nahřívat. Fakt tomu věnuju hodně času, ale nemůžu to uspěchat," řekl. Závodit ale chce. Do olympijských her by rád absolvoval závod v Maďarsku a Diamantovou ligu v Londýně. Bude ale záležet na tom, jak se jeho tříslo vypořádá s dnešní zátěží. "Teď jsem v pohodě, ono se to ukáže druhý den ráno. Je otázka, jak se zítra ráno probudím. Ale zatím, klepu, to vypadá dobře," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články