Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Vadlejch závěr sezony vynechá, cítí poolympijskou únavu

Jakub Vadlejch už další starty v letošní sezoně nepřidá. Mistr Evropy cítí po náročném programu únavu a vynechá vyvrcholení seriálu Diamantové ligy, v jejímž finále by obhajoval vítězství. 

Jakub Vadlejch
zdroj: Reuters

Nejlepší český atlet posledních let letos absolvoval oba vrcholy. Na mistrovství Evropy v Římě si šestým pokusem zajistil první zlato z vrcholné akce, ale na olympijských hrách v Paříži skončil čtvrtý, ačkoliv hodil 88,50 metru. Po olympiádě ještě závodil na mítinku Diamantové ligy v Lausanne, kde ale s výkonem 82,03 metru obsadil až sedmou příčku. V elitním atletickém seriálu takhle špatné umístění zaznamenal naposledy v roce 2018.

Svěřenec světového rekordmana Jana Železného se rozhodl tento rok předčasně uzavřít. "Po náročné sezoně se dvěma vrcholy, která mě v Římě a zejména v Paříži stála spoustu sil, jsem se rozhodl dát prostor oddechu a v soutěžení už dále letos pokračovat nebudu. Potřeboval jsem úplně vypnout, aby tělo začalo regenerovat směrem k dalším výzvám, které mě čekají v roce 2025," uvedl Vadlejch.

Olympijské finále na něj dolehlo. Poprvé od MS 2019 v Dauhá skončil na vrcholné akci bez medaile. A psychicky to pro něj bylo náročné zejména proto, že jeho pařížský výkon by s výjimkou Her v Sydney 2000 na každé jiné olympiádě na medaili stačil.

"Ale mohu být spokojený, vyhrál jsem mistrovství Evropy v Římě a v aktuálním světovém žebříčku jsem na druhém místě. Po pořádném odpočinku těla i hlavy začneme s přípravou na rok 2025 a výzvou směrem k mistrovství světa v Tokiu," dodal Vadlejch, který před třemi lety v Tokiu získal olympijské stříbro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články