Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vadlejch sní o čtyřech Češích ve finále MS. A pak už to jen prodat, říká

Praha – Jakub Vadlejch vyhrál Diamantovou ligu a v posledních závodech ukazuje vyrovnanou špičkovou formu. Pětadvacetiletý český oštěpař zažil nejlepší seniorskou sezonu. Třikrát si vylepšil osobní rekord, naposledy na mítinku v Paříži na 88,02 metru. Jen olympijského finále může litovat, skončil "až" osmý. Věří, že brzy nastane den D a ve finále velké akce budou všichni svěřenci trenérské skupiny Jana Železného.

Závody Diamantové ligy v této sezoně Vadlejchovi parádně sedly. Vyhrál v Londýně, v Paříži i finále v Curychu. "Beru to jako odměnu za stabilitu v letošní sezoně, protože od začátku do konce jsem házel za 85 metrů," prohlásil ve Sportovních zprávách Vadlejch k celkovému triumfu v seriálu.

Diamantovou ligu už před Vadlejchem vyhráli Barbora Špotáková, Zuzana Hejnová nebo Vítězslav Veselý, který tak navázal na úspěchy dalších českých oštěpařů. "Od roku 2010 vyhráli pouze mistři světa nebo olympijští vítězové. Dostat se do takové skupiny lidí je skvělé," uvedl Vadlejch.

Díky Vadlechjově triumfu v Diamantové lize mohou po splnění limitů potenciálně na mistrovství světa startovat všichni čtyři Železného svěřenci – Petr Frydrych, Vítězslav Veselý i Jaroslav Jílek. "Byla to ze šedesáti nebo sedmdesáti procent největší motivace na finále. Věděl jsem, že to samé by bylo dobré pro Němce. Je to výborné, že jsme jim to sebrali," pronesl Vadlejch. "Bylo by skvělé, kdybychom byli všichni ve finále. Pak už je to o tom dni D – a tam to prodat," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Vadlejch hostem SZ: Vítězství v Diamantové lize je odměna za stabilitu

"Čtyři kluci, skvělá parta. Ideální do her – hrajeme nohejbálky a tak. Radíme si. Každý jsme jiný typ, někdo hází trochu víc rotačně, někdo čelně, někdo je rychlejší, někdo skočnější, někdo silnější. A když vidíme u toho druhého, že se v něčem lepší, tak se snažíme mu vyrovnat. Ale není to tak, že bychom si šli po krku, je to v rámci soutěživosti," popsal atmosféru v týmu Vadlejch.

Jedinou kaňkou na sezoně může být "až" osmé místo v olympijském finále. "Možná do toho bylo pícháno i mediálně. Že by měla být medaile, jsou na to výkony. Samozřejmě jsem do toho nešel s ničím jiným než tu medaili urvat. Ale ten den to zkrátka nevyšlo," podotkl oštěpař.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články