Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vadlejch po úspěchu v Diamantové lize: Třetí místo beru všema deseti

Spokojení se svými výsledky na mítinku Diamantové ligy v Rabatu byli oštěpař Jakub Vadlejch i mílař Jakub Holuša. Vadlejch se stále zlepšoval a závěrečným hodem se dostal na třetí příčku, Holuša skončil v marocké metropoli čtvrtý ve třetím nejrychlejším čase kariéry a byl také spokojený.

Jakub Vadlejch
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Celkový vítěz Diamantové ligy z předchozích dvou sezon Vadlejch se většinu soutěže pohyboval na chvostu pole oštěpařů, ale posledním pokusem 85,31 metru se letos poprvé v prestižním seriálu dostal na stupně vítězů. "Třetí místo beru všema deseti. Jsem moc rád, že jsem se během závodu dokázal zlepšovat a posledním pokusem jsem hodil přes 85 metrů. Zkrátka ne pokaždé to jde úplně samo," uvedl Vadlejch na facebooku Top Athletics.  

Soutěž oštěpařů vyhrál v novém estonském rekordu 89,75 Magnus Kirt a dostal se před českého atleta na čtvrté místo letošních světových tabulek, kterým vévodí trio "devadesátimetrových" Němců. Český vicemistr světa v této sezoně hodil nejdále 89,02 při vítězství na Odložilově memoriálu v Praze.  

"Teď mě čeká lehké soustředění, kde si trochu odpočine hlava, a pak mistrovství republiky a hlavně vrchol sezony ME v Berlíně," odhalil Vadlejch svůj program.  

Holušu potěšilo, že čas 3:33,80, v němž skončil těsně pod stupni vítězů, zaběhl i po náročném tréninku. "Čtvrté místo a třetí čas kariéry přímo ze soustředění, to je dobré. Hodně jsem v předchozích dnech trénoval a vůbec mi nešly nohy. Běželo se mi těžko, cítil jsem únavu, ale je to samozřejmě super výkon a jsem spokojený. Vybojoval jsem to, vůbec to nebylo zadarmo," řekl Holuša.  

Vedoucí muž letošních evropských tabulek běžel rychleji než v Rabatu pouze před dvěma lety v Monaku (3:33,36) a před dvěma týdny v Paříži, kde svůj rekordní čas zlepšil o 51 setin sekundy na 3:32,85.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články