Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Plzni dojde na souboj nejlepších českých oštěpařek. Špotáková s Ogrodníkovou pilují formu

K ostře sledovaným disciplínám víkendového republikového šampionátu v atletice v Plzni bude bezesporu patřit hod oštěpem. Představí se v něm jak Barbora Špotáková, tak i Nikola Ogrodníková. A obě mají o motivaci postaráno. Přímý přenos z atletického mistrovství České republiky sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v neděli od 12:30.

Je nám líto, video expirovalo.
Špotáková s Ogrodníkovou se chystají na republikový šampionát

Obě dvě oštěpařky změnily před sezonou trenéra – Barbora Špotáková začala spolupracovat s Janem Tylčem a Nikola Ogrodníková přestoupila do skupiny Jana Železného.

"My hodně pracujeme na technice, protože jak mě rok bolely kyčel a záda, tak se mi nahrál do techniky docela špatný návyk, který se snažíme nějakým způsobem do budoucna odstranit," řekla Ogrodníková, vicemistryně Evropy z roku 2018.

"Docela jsme zapracovali na dynamice. Myslím si, že jsme to starší tělo trochu probudili a že to bude na mistrovství republiky vidět," uvedla zase světová rekordmanka Špotáková.

Letos sice Ogrodníková hodila dál než světová rekordmanka, ale na vrchol sezony, kterým je kvůli koronavirové krizi mistrovství České republiky v Plzni, se Barbora Špotáková umí připravit. Domácí šampionát vyhrála už třináctkrát.

"Spokojená bych byla s dalším titulem," prohlásila Špotáková. "Ty republiky jsou pro mě takové začarované, tak doufám, že to nějak prolomím," dodala Ogrodníková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články