Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

V Lausanne čekají Špotákovou nejtěžší soupeřky

Praha – Hlavní oslavy druhé zlaté medaile z olympijských her už má oštěpařka Barbora Špotáková za sebou, teď ji však čeká návrat k závodům. Během čtyř dnů musí zvládnout dva mítinky Diamantové ligy. Závody v Lausanne sledujte zítra od 21:00 na ČT4.

Třináct dní po zlatém londýnském hodu se Barbora Špotáková znovu vydává na cesty. Už zítra bude závodit ve Švýcarském Lausanne a v neděli v anglickém Birminghamu. "Dny po olympiádě byly poměrně hektické, ale musela jsem do toho zvládnout i trénink. Mám před sebou dvoustart, což je vždycky náročné a obzvlášť náročné to bude po olympiádě," podotkla světová rekordmanka.

"Koukala jsem, že startovka je nabitá, jsou tam všechny nejlepší oštěpařky světa, takže se budu muset zase snažit," dodala Špotáková. Ve startovní listině opravdu nebude chybět žádná z hvězd: medailistky z Londýna Němky Christina Obergföllová a Linda Stahlová, Jihoameričanka Sunette Viljoenová i odvěká sokyně Špotákové Ruska Maria Abakumovová. V oštěpařském sektoru bude i Češka Jarmila Klimešová.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Barbory Špotákové před mítinkem v Lausanne

Na stadionu v Lausanne se představí hned 19 olympijských šampionů, včetně Usaina Bolta, který absolvuje dvoustovku. Na souboj nejrychlejších mužů světa už letos nedojde. Yohan Blake totiž poběží závod na 100 metrů. "Neřekl bych, že si jdeme z cesty, ale v této sezoně už proti sobě závodit nechceme. Náš trenér si to taky nepřeje," řekl Bolt.

Ve výškařském sektoru nebude chybět fenomenální Rus Ivan Uchov, v tyčce bude o další triumf usilovat Francouz Renaud Lavillenie. Soupeřkou Rusky Natalie Anťuchové bude v závodě na 400 m překážek i bronzová z Londýna Zuzana Hejnová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články