Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Úvod olympijské sezony podle Hejnové: Afrika a Dauhá

Praha - Atletka Zuzana Hejnová je připravena na sezonu a ve svém prvním startu na Diamantové lize v pátek v Dauhá chce vyhrát. Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek se do dějiště úvodního závodu prestižního seriálu přesunula dnes přímo z dvouměsíčního soustředění v jihoafrickém Potchefstroomu.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK autor: Adolf Horsinka

"Příprava proběhla dobře, jsem dobře připravená na sezonu. Před startem to sice asi budou trochu nervy, ale těším se a myslím, že to bude dobré," uvedla Hejnová. Proti ní nastoupí mimo jiné Jamajčanka Kaliese Spencerová, Jihoafričanka Venda Theronová-Nelová či Američanka Tiffany Williamsová. "Bude to nabité, ale chci se prát o vítězství," řekla Hejnová.

Na delším soustředění nikdy nebyla a v Dauhá se zastaví po cestě domů. "Chci si to vyzkoušet, i když to asi nebude ideální po tak dlouhém soustředění," uvedla Hejnová. "Ale příprava šla dobře, udělala jsem všechno podle plánu a několik tréninků bylo opravdu povedených," prohlásila devětadvacetiletá běžkyně.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnovou čeká v Dauhá velká konkurence

Loni Hejnová po zlomenině nohy předvedla senzační návrat a i přes horší úvod sezony dokázala v Pekingu obhájit světový titul. Nyní je v úvodu olympijské sezony v lepší kondici. Formu otestovala v Africe na tréninkové třístovce i ve stejně dlouhém závodu s překážkami. "Rychleji jsem v tréninku nikdy neběžela. Mám na čas kolem 54,5 sekundy. S časem pod 55 bych byla spokojená," uvedla držitelka českého rekordu 52,83 sekundy.

V Africe strávila dva měsíce i kvůli tomu, aby si splnila sen o vítězství v Riu. "Ale jinak jsem na tréninku nic neměnila. Olympijská příprava se v ničem moc neliší. To, co funguje, by člověk neměl příliš měnit. Uteklo mi to rychle," řekla.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články