Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ubere víc než čtyři sekundy? Vrabcová chce vylepšit český rekord v půlmaratonu

Eva Vrabcová Nývltová plánuje v Ústí nad Labem zaútočit na český rekord v půlmaratonu. Ten drží Alena Peterková časem 1:11:02 z mistrovství světa v roce 1994. Někdejší úspěšná běžkyně na lyžích Vrabcová Nývltová se k němu loni při pražském půlmaratonu přiblížila na čtyři sekundy. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 14:50.

Eva Vrabcová-Nývltová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Na severu Čech by chtěla svůj osobní rekord vylepšit alespoň o pět sekund potřebných k posunu do čela tuzemských historických tabulek. "Před ústeckým závodem poprvé otevřeně říkám, že se chci o národní rekord pokusit. Po sobotní Grand Prix to sice trošičku odnesla noha, ale nic mě nelimituje, věřím, že na ten čas mám, a udělám pro to maximum. V Ústí je trošičku těžší trať, ale budu mít takřka domácí atmosféru a strašně se na to těším," uvedla Vrabcová Nývltová.

Favoritkou ženského závodu bude Keňanka závodící v bahrajnských barvách Violah Jepchumbaová, která je časem 1:05:22 z jarního závodu v Praze pátou nejrychlejší půlmaratonkyní historie.

Mezi muži bude vítězství obhajovat Keňan Barselius Kipyego, který loni časem 59:15 vytvořil v Ústí nad Labem traťový rekord. Na startu budou také další tři vytrvalci s osobním rekordem pod hodinu. Týden po sobotní Grand Prix poběží nejlepší český vytrvalec Jiří Homoláč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články