Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

U Vrabcové stále vítězí běh. V prostředí atletů je mi moc dobře, říká

Praha – Nejlepší česká vytrvalkyně Eva Vrabcová byla z času 1:11:45 na Pražském půlmaratonu nejdříve trochu rozmrzelá. V srdci české metropole si ale závod užívala. Bývalá běžkyně na lyžích přilnula k atletice a vytrvalostním běhům a už se jí nechce vracet na sníh. Zimní olympijské hry, nebo MS v půlmaratonu? Odpověď na otázku, co s příští sezonou, má Vrabcová téměř jasnou.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrabcová: V tuhle chvíli vyhrává běhání

"Letos jsem se chtěla vrátit na lyže, ale zabrzdila mě nemoc. Příští rok tím, že olympiáda končí a chvíli poté je mistrovství světa v půlmaratonu, budu se rozhodovat pro jednu věc. V tuhle chvíli vyhrává běhání," prohlásila ve Sportovních zprávách Vrabcová. "V prostředí atletů je mi moc dobře," dodala.

Přestože už je z ní téměř stoprocentní atletka, vrací se často a ráda do hor. V italském Livignu strávila v přípravě nejméně dva měsíce a zanedlouho se tam vrací zas, aby nabrala síly na Pražský maraton.

"Když jsem se rozhodla, že přeruším lyžařskou kariéru, doufala jsem, že budu jezdit do tepla. Ale Livigno nám funguje, zatím není důvod to měnit. Máme tam skvělé zázemí," uvedla česká reprezentantka, která jako první překonala limit pro účast na světovém šampionátu v Londýně.

"V lednu jsme hodně nalyžovali, teď následujících 14 dní budeme naběhávat hlavní objem. Do Pražského maratonu to pak chceme dalších 14 dní zrychlit, tak aby nejlepší forma byla v Londýně," nastínila své plány před květnovým maratonem v Praze a srpnovým šampionátem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články