Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Tyčkař Kudlička chce na olympiádě do finále

Praha - Jednou z nejvýraznějších osobností na závodech Praga Akademica byl tyčkař pražské Dukly Jan Kudlička. Třetí muž letošních tabulek dokázal minulý týden na Kladně zaznamenat 573 centimetrů a znovu po čtyřech letech si tak zajistil účast na olympijských hrách. V Londýně by chtěl Kudlička minimálně navázat na svoji pekingskou finálovou účast.

Jan Kudlička
zdroj: ČT24 autor: ČT4

V zimě Jan Kudlička svou formu nevyužil a místo účasti na halovém světovém šampionátu pokračoval v přípravě. Z toho těží nyní.

"Honza vždycky patřil k rychlým skokanům. Myslím si, že má silnější paže, tam se to projeví v práci na tyči," řekl trenér Boleslav Patera.

Díky zlepšené technice si čtyřiadvacetiletý tyčkař skočil ve svém třetím závodě v sezoně osobní rekord. Dostal se na 573 centimetrů, což je i limitem pro start na olympijských hrách.

"Prvotní moment je za mnou a já doufám, že ještě přidám a výsledek přijde," prohlásil Kudlička. "Český rekord Adama Ptáčka 580 centimetrů má letos desáté výročí, tak by bylo hezké se zase pokoušet tabulky přemazat," dodal trenér. Rekordům nepřálo na Strahově počasí. V chladu a větru překonal Jan Kudlička 540 centimetrů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články