Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Tyčkař Balner skočil osobní rekord 570 cm

Praha - Tyčkař Michal Balner je dalším českým atletem, který pojede v polovině března na halové mistrovství světa v Dauhá. Na Pražské tyčce na Strahově dnes zvítězil výkonem 570 cm a vytvořil si absolutní osobní rekord. Své maximum vylepšil o čtyři centimetry. Za Balnerem skončil druhý Švéd Oskar Janson, další Čech Jan Kudlička byl ve stejném výkonu 553 cm třetí. Soutěž žen vyhrála podle očekávání Jiřina Ptáčníková, která zopakovala své letošní maximum 451 cm.

"O 570 se pokouším dva roky od Ósaky," zmínil se Balner o mistrovství světa 2007. "Letos jsme začali dříve skákat a projevilo se to. Už ve dvou závodech jsem tu výšku jen lehce shazoval. Teď se budu soustředit na to, abych přidal ještě nějaké centimetry," řekl serveru Atletika.cz.

V doprovodném programu potvrdila dobrou formu překážkářka Lucie Škrobáková, která si letošní maximum posunula na 8,04 a potvrdila limit na halové mistrovství světa. "Nejsem typ, který by běhal rychlé časy hned na začátku, potřebuju se do toho závodění dostat. Ještě je co zlepšovat," prohlásila překážkářská rekordmanka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články