Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Tušil jsem, že pokud to nepokazím, bude medaile, prozradil Maslák

Praha – Čeští atleti jako by si v Sopotách na halovém mistrovství světa řekli, že čeho nedosáhnou kvantitou, vyváží kvalitou. Skromná osmičlenná výprava totiž neskromně přivezla tři medaile. A za každou z nich je poměrně zajímavý příběh, což v pořadu Téma pro hosty potvrdili všichni tři hlavní aktéři: Jiřina Svobodová, Pavel Maslák a Jan Kudlička.

Jan Kudlička, Jiřina Svobodová a Pavel Maslák
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Například tyčkařka Jiřina Svobodová. Jak sama poznamenala, dominantním zážitkem ze sopotského šampionátu pro ni bylo neustálé čekání. "Dlouho jsem čekala už na samotný závod. Celé Polsko bylo o čekání a celý závod vlastně taky. Bylo to hrozné. Už se mi honilo hlavou: 'Zase čtvrté místo, zase dělené.' Přijde mi, že na to mám docela kliku," vzpomínala Svobodová, která si vlastně oddychla až na stupních vítězů se stříbrem na krku.

Naopak její "profesní kolega" Jan Kudlička šel na řadu až mezi posledními skokany o tyči, tudíž na soupeře čekat nemusel. "Mně tohle vyhovuje, pro mě je to ideální. Já jsem se strašně bál, že budu na začátku. Takový závodník to má těžké, musí si hlídat, jestli ti za ním vynechávají. V tomhle jsem to měl jednodušší, nečekal jsem na soupeře, naopak oni čekali na mě," pochvaloval si bronzový tyčkař.

"Na tu medaili jsem čekal hodně dlouho, stejně tak na výkon 5,80. Není nic lepšího než to skočit na největší akci sezony," řekl Kudlička. Osobně si více považuje samotného výkonu. "Na medaili lidé slyší, ta je důležitější ve vztahu k ostatním. Ale abych řekl pravdu, mě více uspokojuje ten výkon. Konečně to tam padlo, navíc osobák na velké soutěži."

Zlatý čtvrtkař Pavel Maslák pak prozradil, že největší nervy neprožíval ve finále. "Největší drama bylo asi před semifinále, protože jsem to v rozběhu trochu podcenil. Říkal jsem si, že je to jenom rozběh a nemusím to hnát, abych ušetřil síly na semifinále. V něm jsem měl třetí dráhu, která není tak výhodná, a bál jsem se, že do finále nepůjdu z prvního místa."

Maslák před finále projevoval obdivuhodný klid. "Před šampionátem jsem tušil, že největším soupeřem bude Gordon, ten ale naštěstí pro mě podcenil semifinále a šel do nevýhodné druhé dráhy. Díky tomu jsem věděl, že mě nikdo nemá moc jak ohrozit. Takže jsem před finále tušil, že budu mít medaili, pokud si to sám nepokazím. Nakonec jsem měl jen strach, abych nevyšlápl a neulil start," dodal Maslák.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty ČT sport
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články