Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Trostová zdolala dva metry a vyhrála Moravskou výškařskou tour

Vendryně (Frýdecko-Místecko) - Italka Alessia Trostová se stala vítězkou Moravské výškařské Tour. Po závodě v Hustopečích nenašla přemožitelku ani na Beskydské laťce. Devatenáctiletá atletka si ve Vendryni počínala naprosto suverénně a všechny laťky, včetně té ve výšce dvou metrů, překonala na první pokus. Nejlepší letošní výkon se snažila ještě vylepšit o dva centimetry, což by byl rekord mítinku, ale po dvou nezdarech své snažení ukončila.

Italka Alessia Trostová
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Pořád mi to ještě nedochází, je to úžasný pocit," uvedla bezprostředně po závodě juniorská mistryně světa, kterou začátek sezony zastihl v oslnivé formě. Před dvěma týdny si vytvořila osobní rekord 198 cm, nyní se může pochlubit i úspěšným dvoumetrovým skokem.

"Sama jsem z toho překvapená, vůbec nedokážu odhadnout, kam až to může dojít," pokračovala Trostová, která se o zdolání dvou metrů pokoušela už před třemi dny v Hustopečích. "Pro letošní sezonu jsem si žádný cíl v podobě překonání dvou metrů nedávala, ale i minulý závod naznačil, že jsem blízko, a tak jsem věřila, že to někdy skočím," dodala.

Vycházející výškařské hvězdě by k vítězství na Beskydské laťce stačil i pokus 191 cm. Tři její největší konkurentky Venelina Venevová, Olena Chološová a Emma Greenová-Tregarová si sice se stejnou výškou taky poradily, ale s opravami, a následných l94 cm už nepřekonaly.

Je nám líto, video expirovalo.
Alfons Juck a Jacek Wszola o Beskydské laťce
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články