Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trénovat samotná mě nebaví. Tokijská olympiáda bude moje poslední, říká Hejnová

Někdy se říká, že pro sportovce, kteří se už nachází v posledních letech svých kariér, je mnohem těžší se přizpůsobit současným podmínkám. Zuzana Hejnová přiznává, že se jí v době omezení shromažďování netrénovalo dobře, nyní se ale už těší na soustředění na Kanárských ostrovech. To by ji mělo nakopnout do nadcházející sezony s olympijským vrcholem, který má být jejím posledním.

Rushell Claytonová a Zuzana Hejnová
zdroj: Reuters

V zimě plánuje vyrazit na dva týdny na Kanárské ostrovy a na přelomu roku by chtěla trénovat v Jihoafrické republice. Uvědomuje si ale, že se plány mohou kdykoliv změnit. "Snažím se jít do přípravy naplno a dělat vše tak, jak jsem zvyklá. Absolvovala jsem soustředění na Šumavě, teď odlétáme na Tenerife," popisuje svůj aktuální program.

Svěřenkyně Dany Jandové musela řešit zhoršené tréninkové podmínky. Přiznává, že sólová příprava není její oblíbenou. V České republice to ale v posledních týdnech o mnoho lépe nešlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová o tréninku, olympiádě a koronaviru

"Člověk trénuje především sám nebo ve dvou, a už to trvá strašně dlouho. Mě dlouhodobě nebaví trénovat sama. Je psychicky náročné se donutit a mít hlavu nastavenou k danému cíli," svěřila se česká překážkářka.

Cíl je však jasný - olympijské hry v Tokiu. Ale možná opatření proti šíření koronaviru Hejnovou děsí. "Jsem dost ráda, že jsem zažila standardní olympiádu. Že jsme to zažily se vším všudy. Budeme hodně v bublině, testovaní, izolovaní. Trochu se bojím, aby nebyly povinné vakcíny. Moc se na to netěším, jestli to bude probíhat takhle," uvedla.

Tokijská olympiáda - pokud se uskuteční - bude její poslední. "Nikdy neříkej nikdy, nicméně myslím, že by to určitě byla moje poslední olympiáda. Další tři roky bych už sportovat nezvládla hlavně kvůli zdraví, každý rok je zdát a takové výkony už bych předvádět nemohla. Štvalo by mě, že jsem kariéru neukončila v lepší době," míní.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články