Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Svobodovo zranění je vážnější, překážkář si měsíc odpočine

Praha - Svalové zranění Petra Svobody je vážnější, než se zprvu předpokládalo, a český rekordman v běhu na 110 metrů překážek si tak bude muset na čtyři týdny od závodění odpočinout. Dnešní vyšetření na magnetické rezonanci objevilo trhlinu ve svalu a bronzový medailista z halového mistrovství Evropy v Turíně tak přijde o několik důležitých závodů. Atlet se zranil v pondělí na Memoriálu Josefa Odložila a nepoběží tak příští týden na mítinku Zlatá tretra mimo jiné proti světovému rekordmanovi Dyronu Roblesovi z Kuby. Nebude ani reprezentovat následující víkend při premiérovém ME družstev v portugalském městě Leiria a chybět bude i na konci června na domácím šampionátu v Praze na Strahově.

Svoboda si stejnou patálii prožil také na začátku zimní sezony, v níž nakonec dosáhl v Turíně na medaili. I tehdy sonografie po zranění zprvu nic neukázala. "Je to úplně stejný problém," objasňoval dnes překážkář. Zranění si nejspíš přivodil sešlápnutím švihové nohy do překážky. "Byla to taková klasická překážkářská gilotina, pak jsem zabral a ucítil jsem to," vysvětloval. 

V zimě se dával dohromady tři týdny. "Teď jsme se rozhodli tomu dát odpočinek čtyři týdny, protože to není šedesátka, ale stodesítka," řekl. Po neděli začne klusat a léčit se bude stejně jako v halové sezoně, v níž se dal do pořádku. "Nemám strach o formu, to se dožene. Věřil jsem si letos na neuvěřitelný výkon, že se to zatím nepovedlo, to je smůla jménem Svoboda," řekl s pokrčením ramen muž, který má se svalovými problémy starosti velmi často. První start chystá na polovinu července.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Davida Lukšů
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články