Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Svobodovi mohly zhatit radost z návratu dvě tisíciny sekundy

Curych – Smích, bolestné grimasy a zase smích. Překážkář Petr Svoboda se vrátil po vážném zranění po třech a půl letech úspěšně – postoupil do semifinále mistrovství Evropy. Předstartovní uvolnění vystřídala bolest v rameni, ale nakonec z toho byla postupová radost. I když moc nechybělo a vše zhatil předčasný start.

zdroj: ČT4

Svobodova startovní reakce v rozběhu byla 0,101 sekundy, přičemž povolená hodnota je jen o tisícinu rychlejší. "To jsem asi byl na startu nejlepší, co?" snažil se to zlehčit Svoboda. Pak ale uznal, že to bylo velké riziko ulití. "To je náhoda, já ani nevěděl, že jsem to takhle trefil. Aspoň něco se mi povedlo," povídal překážkář.

Přitom jeho běh byl vcelku vydařený, až do poloviny závodu vedl, třebaže s ním běžel Rus Sergej Šubenkov, jeden z favoritů. "Zašlapával jsem lépe než on," všiml si Svoboda. Na sedmé překážce se ale přetočil a hnul si s ramenem. "Občas se mi to stane při tréninku, ale teď jsem najednou změnil rytmus a nemohl jsem se dotáhnout," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Svobodův postup z rozběhu a reakce

Byl tak rád, že je zpět, že se skoro ani nemohl soustředit. "Stál jsem tam, koukal, smál se, přišlo mi to hezké, vtipné a bylo mi úplně jedno, že jsme na startu a má být klid. Pořád jsem měl potřebu se smát."

Svoboda: Vím, že na finále mám

Možná ho potěšila vroucnost jeho soupeřů. Až na favorizované Francouze a Brita Williama Sharmana ho všichni přivítali zpět. "Byl jsem překvapený, všichni přišli a říkali, že je super, že jsem zpátky," popisoval dojatě. I Šubenkov ho poplácal po zádech. "Já jsem mu zase polichotil, že běhá rychle a že chci běhat jako on," usmál se Svoboda.

Dnes si splnil další ze svých cílů. K atletice se vrátil, i když mu hodně lidí nevěřilo, nyní má šanci dostat se mezi elitní osmičku překážkářů. V sezoně, v níž se v Evropě běhají kvalitní časy. "Chtěl jsem postoupit z rozběhu. Vrátil jsem se, jsem v semifinále a budu bojovat," slíbil. "Podle toho, jak jsem běžel, tak vím, že na finále mám," dodal Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články